Various products

19 iunie 2024

Paza bună trece primejdia rea sau concedii liniștite cu avocați implicați: somații debitori rău-platnici

Vara a sosit și suntem deja cu gândul la vacanță. Inclusiv instanțele de judecată din România vor fi în vacanță judecătorească până la 1 septembrie.

Concediile implică costuri, deci lichidități alocate cu prioritate. Pentru că în agenda fiecăruia dintre noi sunt probleme nerezolvate, perioada de vacanță nu face decât să amâne soluțiile mult așteptate. Din păcate, timpul nu este cel mai bun prieten al nostru, iar pe rău-platnici îi ajută.

Și cum echipa noastră de litigii dispune de timp suplimentar în perioada care urmează, vă propunem o colaborare de vară care se dorește să preîntâmpine blocajele financiare la început de toamnă. Din practică am observat că lipsa măsurilor luate în vară determină pierderea unor oportunități reale de recuperare a creanțelor scadente.

Prin urmare, vă putem ajuta în procesul de recuperare a creanțelor, printre altele provocând recunoașteri de datorii și derulând etapa prealabilă a procedurii simplificate a ordonanței de plată. Cum înainte de instanță trebuie să parcurgem procedura somației prealabile cu acordarea unui termen suplimentar de plată de cel puțin 15 zile, vă recomandăm să folosiți perioada verii pentru a derula această procedură prealabilă, astfel ca la începutul toamnei să puteți apela direct la instanțele de judecată pentru obținerea unui titlu executoriu.

Transmiterea unor notificări sau încercarea de rezolvare amiabilă a diferendelor apărute între părți nu fac decât să prelungească durata de recuperare. Debitorii (în special cei de rea-credință) cunosc mecanismele de recuperare și nu se lasă intimidați de măsuri care nu se finalizează cu o procedură în fața instanței de judecată. Apelând la noi economisiți timp și costuri suplimentare.

Duncea Stefanescu recuperare creante

Credem cu tărie ca, fiind proactivi în ceea ce privește recuperarea creanțelor scadente, putem realiza masurile de prevenție mult dorite care să ne asigure tuturor un cashflow cât mai sănătos.

Pentru a afla mai multe detalii despre colaborarea propusă, ne puteți contacta la adresele de email adriana.duncea@duncea-stefanescu.ro și radu.nicolescu@duncea-stefanescu.ro.

Așteptăm cu interes solicitările dumneavoastră.

O vară minunată!

SCA Duncea, Ștefănescu și Asociații

Version in English2406_DunceaStefanescu_Recuperari creante_litigii_EN